een huiskamerconcert? Wat heb je nodig en wat mag je verwachten?

Een huiskamerconcert brengt muziek terug naar wat het altijd al was: een intens gebeuren in kleine kring. Grote versterkers zorgden er ooit voor dat het publiek bij een optreden steeds groter kon worden. Daardoor ging het contact tussen artiest en publiek verloren. Een huiskamerconcert brengt dat gevoel terug. Je zit bijna letterlijk mee op het podium.

Er is heel wat mogelijk. Onder het kopje "projecten" ontdek je een aantal mogelijke formules.

De kans dat je woont in een volwaardige concertzaal of auditorium als woonkamer hebt is klein? Geen probleem, een huiskamerconcert kan letterlijk bijna overal. Zolang je maar ruimte hebt voor minimaal 10 personen.

De concerten worden binnen uitgevoerd en zijn in principe onversterkt. Een solo-concert kan met minimale versterking ook voor een kleine groep toeschouwers. Om optimaal te kunnen genieten van de muziek, adviseren we een maximum aantal van 25 personen.

Mocht je toch graag meer mensen uitnodigen, dan kan vooraf besproken worden om het concert volledig te versterken. Ik zorg dan zelf voor een kleine PA-installatie. Hieraan zijn echter kosten verbonden.

Wil je een uitvoering buiten? Dat kan, maar dan is versterking noodzakelijk. Ook dan zorg ik zelf voor een kleine PA-installatie. Bij regenachtig weer dien je zelf voor een overdekte speelruimte (eventueel een partytent) te zorgen.

Een huiskamerconcert duurt standaard 45 minuten. Wil je het korter of wil je meerdere sets? Dat kan.

Een kamer waar wat spullen kunnen worden opgeborgen en de gitaar gestemd kan worden, is erg aangenaam.

Voor het onthaal van je gasten, voor hapjes en voor drankjes voor je genodigden ben je uiteraard zelf verantwoordelijk. Ook een eventuele kaartenverkoop gebeurt op eigen initiatief.

Zin in een huiskamerconcert?

Je kan me boeken via